Trucuri si sfaturi pentru prajituri reusite

Trucuri si sfaturi pentru prajituri reusite

Tineti cont de urmatoarele sfaturi in bucatarie atunci cand pregatiti prajituri si torturi delicioase. Va vor ajuta sa faceti deserturi ca la carte cu rezultate spectaculoase si efort minim.

  1. Se incinge cuptorul cu 10 – 15 minute inainte de a introduce prajitura
  2. Pentru un volum mai mare , ouale se tin la temperatura camerei  30 de minute  inainte de utilizare , sau intr-un vas cu apa calduta.
  3. Se amesteca ingredientele solide impreuna pentru a permite parfului de copt sau bicarbonatului sa se  distribuie unfiorm in faina si in compozitie.
  4. Se opreste din cand in cand mixerul – sau atunci cand se adauga un ingredient nou- si se curata compozitia de pe margini
  5. Nu se deschide cuptorul in prima perioada a coacerii.
  6. Verificati ca bicarbonatul si praful de copt sa fie proaspete, amestecand o lingurita de praf de copt cu apa fierbinte si bicarbonat cu otet- daca incep sa bolboroseasca  sunt proaspete , daca nu, trebuie schimbate.
  7. Pentru ca platoul pe care se monteaza tortul sa ramana curat se pun fasi de hartie cerata cat sa intre sub tort, care se scot la final.
  8. In general prajiturile se taie cu un cutit zimtat umezit cu apa calda.
  9. Pentru a orna o prajitura cu zahar pudra incercati sa puneti un servetel dantelat sau o forma peste prajitura  peste care se cerne zaharul cu o sita.
  10. Biscuitii pentru prajituri ii puteti marunti cu un sucitor , intr-o punga mai mare sa nu se imprastie
  11. Cand bateti albusurie in baine marine (pe abur), apa din oala nu trebuie sa atinga fundul castronului
  12. Ciocolata se topeste intr-o tigaie uscata, cu fundul gros, la foc mic amestecand constant. O cantitate cat de mica de apa va face ciocolata sa se taie cu cocoloase
Produs adaugat cu succes pentru comparatie